Špenát představovat nemusím. Jak už všichni víme, s tím železem to tak slavné není, ale obsahuje např. významný antioxidant lutein, kyselinu listovou, draslík atd. Protože je ale i zdrojem kyseliny šťavelové, která na sebe váže vápník, je ho potřeba konzumovat např. s mléčnými výrobky (nebo ho použít v receptu), v silném kostním vývaru nebo se semínky bohatými na vápník.
A čím lívanečky osladit? Já použila špaldový sirup. A jak se vyrábí? Špaldová mouka se smíchá s enzymy, hydrolýzou se dlouhé řetězce škrobu rozštěpí na sacharidy, poté proběhne filtrace a odpaření přebytečné vody.-)
Počet: 10
Čas: 40
Ingredience:
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1/2 lžičky soli
2 hrnky čerstvého špenátu
kokosový olej na smažení
Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Lívanečky smažíme na kokosovém tuku. Poté poléváme sirupem a zdobíme ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat