středa 17. srpna 2016

VÝTEČNÉ MĚKKOUČKÉ PUDINKÁČE

Tyto nadýchané pudinkáče můžete vytvořit z tradičních ingrediencí, nebo si je vylepšit. Použít kvásek místo kvasnic, obyčejnou pšeničnou mouku nahradit alespoň špaldovou, kravské mléko mandlovým nebo jiným rostlinným mlékem, přidat mandle, brusinky, nebo krém umíchat podle vlastní představivosti a  chuti. Já předkládám úplně oprachobyčejný základní recept .-)

Inspirace: nejrecept.cz, Kvietok278, upraveno

400 g hl. mouky
3 žloutky
20 g kvasnic
10 lžiček cukru
200 ml oleje
250 ml mléka
špetka soli

krém:
2 vanilkové pudinky
600 ml mléka
5 lžic cukru
100 g másla

Z trošku mléka, lžičky cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek, který potom smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme nelepivé těsto (v robotu 10 minut). Pokud těsto lepí, přidáváme mouku.
Necháme vykynutou asi 1 hodinu, poté propracujeme a necháme dokynout cca 30 minut. 
Z těsta vytvoříme 20 kuliček asi o hmotnosti 50 g. Z nich potom uválíme váleček (délka cca 20 cm), který v polovině přehneme a oba konce do sebe zavineme (konce potom stočíme na zpod). Necháme kynout 20 minut. Potom pomažeme vajíčkem a dáme péci na 185 st. asi 15 minut. Po vychladnutí rozřízneme a plníme krémem, který si připravíme následovně. V mléce rozkvedláme pudinky spolu s cukrem a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do varu. necháme chvíli provařit a poté i vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a můžeme prošlehat.





Žádné komentáře:

Okomentovat