Výborná pomazánka bez lepku či kaseinu. Co víc si přát .) Tato pomazánka vaše tělo obohatí o rutin, niacin, vitaminy B a E, či minerální látky. Na trhu můžeme pohanku najít jako tmavou či světlou (termicky nebo mechanicky loupanou), jako lámanku, mouku či kroupy. Pohanku lze připravovat více způsoby. Šetrnost přípravy určuje, kolik prospěšných látek nám potom zbude. Může se vařit 15 minut, nebo jen 3 minuty, nebo vůbec (jen spařit). Osmažená cibule a česnek propůjčuje pomazánce označení "škvarková". Děkuji za inspiraci Evě Francové.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
4 šalotky
3 stroužky česneku
1/2 hrníčku pohanky lámanky
1 lžíce domácí hořčice
3 malé nakládané okurky
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce oleje
sůl, pepř, majoránka
Pohanku povaříme 3 minuty v osolené vodě (1:2), poté necháme pod pokličkou 15 minut dojít. Mezitím na oleji pozvolna restujeme nakrájenou cibuli a česnek, cca 10 minut. Poté nabobtnalou pohanku spolu s cibulí, česnekem a okurkami rozmixujeme dohladka, přidáme hořčici, sójovou omáčku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat