sobota 6. srpna 2016

OVOCNÝ KOLÁČ S ŽITNOU MOUKOU A MAKOVOU DROBENKOU


VÝBORNÝ!
inspirace: Eva Francová, upraveno

těsto na pekáček 22x30 cm
180 g polohrubé pšeničné mouky
70 g špaldové celozrnné
50 g celozrnné žitné mouky
100 g třtinového cukru
3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
3 lžíce raw kakaa
5 utlučených hřebíčků
lžička skořice
špetka soli
270 ml mléka (rostlinného)
2 lžíce zakysané smetany
100 ml oleje

drobenka:
25 g másla
15 g mletého máku
20 g polohrubé mouky
25 h moučkového cukru

ovoce (já dala mirabelky)

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vylijme na vymazaný a vysypaný pekáček. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 170 st. cca 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat