čtvrtek 25. srpna 2016

POMAZÁNKA Z GORGONZOLY, HRUŠKY A OŘECHŮ


Opět ráno a opět otázka, jakou pomazánku na snídani připravit. Slovo padlo na italský sýr Gorgonzola druhu bianco. Původ Gorgonzoly, podle některých teorií, je datován k roku 879. Dříve nazýván Stracchino (unavený) Gorgonzola, který byl vyráběn z mléka od krav vracejících se s dlouhého putování z horských pastvin. Typická plíseň byla vytvářena přirozené vlivem specifickému prostředí. Dnes se sýr dělí podle délky a intenzity zrání na: bianco, dolce, naturale (piccante).


200 g Gorgonzoly nebo Nivy...
1 stroužek česneku
1 nastrouhaná hruška
1 hrst rozemletých ořechů
2 lžičky oblíbené hořčice
2 lžíce sýru Philadelphia

Nastrouhanou Gorgonzolu smícháme s utřeným česnekem a nastrouhanou hruškou, přidáme pomleté ořechy, hořčici a sýr Philadelphia. Dochutíme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat