pátek 12. srpna 2016

SEMÍNKOVO-OŘECHOVÝ CHLEBÍČEK


Luxusní záležitost (a to chutí i finanční náročností .-)  ... ale proč si ho nedopřát, že?! Ráno k snídani s lehkou pomazánkou nebo jen se zeleninkou, či doplněk k polévce nebo salátu. Chlebík se můžete opéci jako topinku. Recept jsem našla u mé oblíbené maskrtnica.cz. Takže co si připravit?


Na bochníček (biskupský, chlebová forma):

140 g slunečnicových semínek
90 g lněných semínek
145 g  vloček (pohankových,ovesných, žitných...)
50 g dýňových semínek
35 g kešu ořechů  + 35 g mandlí (nebo 70 g jiných oříšků)
3-4 lžíce psyllia
8-12 g soli

350 ml vody
2 lžíce medu (nebo jiného sladkého)
3 lžíce oleje (olivový, kokosový...)


Co s tím teď?.-)
Smíchejte všechny zrníčka, semínka, oříšky, přilijte vodu s medem a olejem. Do formy dejte pečící papír a na to přendejte směs a teď se to nechá asi 12 hodin nabobtnat a spojit vše dohromady. 
Za 12 hodin můžeme rozpálit troubu na 200 st. a 20 minut nechte chlebík ve formě péci. Poté překlopte na plech a nechejte péci i z druhé strany tak 45 minut. Pak nechejte na mřížce pořádně vychladnout, aby se dal dobře krájet.

Energetická hodnota: celý chléb - 11872 kJ, 18 porcí
1 porce 657 KJ:
sacharidy - 0,03 g , tuky - 10,3 g, bílkoviny - 6,2 g

Žádné komentáře:

Okomentovat