Luxusní záležitost (a to chutí i finanční náročností .-) ... ale proč si ho nedopřát, že?! Ráno k snídani s lehkou pomazánkou nebo jen se zeleninkou, či doplněk k polévce nebo salátu. Chlebík se můžete opéci jako topinku. Recept jsem našla u mé oblíbené maskrtnica.cz. Takže co si připravit?
Na bochníček (biskupský, chlebová forma):
140 g slunečnicových semínek
90 g lněných semínek
145 g vloček (pohankových,ovesných, žitných...)
50 g dýňových semínek
35 g kešu ořechů + 35 g mandlí (nebo 70 g jiných oříšků)
3-4 lžíce psyllia
8-12 g soli
350 ml vody
2 lžíce medu (nebo jiného sladkého)
3 lžíce oleje (olivový, kokosový...)
Co s tím teď?.-)
Smíchejte všechny zrníčka, semínka, oříšky, přilijte vodu s medem a olejem. Do formy dejte pečící papír a na to přendejte směs a teď se to nechá asi 12 hodin nabobtnat a spojit vše dohromady.
Za 12 hodin můžeme rozpálit troubu na 200 st. a 20 minut nechte chlebík ve formě péci. Poté překlopte na plech a nechejte péci i z druhé strany tak 45 minut. Pak nechejte na mřížce pořádně vychladnout, aby se dal dobře krájet.
Energetická hodnota: celý chléb - 11872 kJ, 18 porcí
1 porce 657 KJ:
sacharidy - 0,03 g , tuky - 10,3 g, bílkoviny - 6,2 g
Žádné komentáře:
Okomentovat