dortová forma o průměru 24 cm:
Těsto:
70 g celozrnné špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
špetka soli
1 lžíce kakaa
1/2 hrníčku propláchnutých brusinek (nebo rozinek, nebo datlí)
4 lžíce vlažné vody
4 lžíce oleje
Krém:
400 ml mléka (kravské, sójové, ovesné ...)
1 balíček pravého vanilkového cukru
80 g polohrubé kukuřičné (popř. špaldové)
špetka soli
4 lžíce třtinového cukru
300 g rozmixovaných broskví
Smícháme (promixujeme) všechny ingredience a vtlačíme do dortové formy (vymazané nebo podložené pečícím papírem) a pečeme při 180 st. asi 16 minut.
Na krém zahřejeme mléko k varu a přidáme za stálého míchání další ingredience mimo broskví, povaříme 5 minut. Broskve rozmixujeme a vmícháme do mléčné tuhé kaše.
Krém ihned nanášíme na upečený korpus, poklademe zbylými broskvemi a zalijeme agarem (želatinou), kterou uvaříme podle návodu.
Žádné komentáře:
Okomentovat