sobota 13. srpna 2016

BROSKVOVÝ DORT ZE ŠPALDY A BRUSINEK




inspirace: Eva Francová

dortová forma o průměru 24 cm:

Těsto:
70 g celozrnné špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
špetka soli
1 lžíce kakaa
1/2 hrníčku propláchnutých brusinek (nebo rozinek, nebo datlí)
4 lžíce vlažné vody
4 lžíce oleje

Krém:
400 ml mléka (kravské, sójové, ovesné ...)
1 balíček pravého vanilkového cukru
80 g polohrubé kukuřičné (popř. špaldové)
špetka soli
4 lžíce třtinového cukru
300 g rozmixovaných broskví


Smícháme (promixujeme) všechny ingredience a vtlačíme do dortové formy (vymazané nebo podložené pečícím papírem) a pečeme při 180 st. asi 16 minut.

Na krém zahřejeme mléko k varu a přidáme za stálého míchání další ingredience mimo broskví, povaříme 5 minut. Broskve rozmixujeme a vmícháme do mléčné tuhé kaše.

Krém ihned nanášíme na upečený korpus, poklademe zbylými broskvemi a zalijeme agarem (želatinou), kterou uvaříme podle návodu.







Žádné komentáře:

Okomentovat