sobota 13. srpna 2016

CELOZRNNÉ ŠPALDOVO-ŽITNÉ HOUSTIČKY


inspirace z: domacipekarna.dama.cz

na 11 houstiček (těsto 60 g/ks):
250 ml lvody
3 lžíce oleje
2 lžíce octa
200 špaldové celozrnné mouky
100 g hladké špaldové mouky
50 g žitné celozrnné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí


Všechny ingredience smíchat, vypracovat nelepivé těsto (v robotu alespoň 10 minut zpracovávat) a nechat vykynout cca 1,5 h (nebo přes noc v lednici). Potom odvážit 60 g kuličky, z nich uplésti houstičky a nechat na plechu s pečícím papírem ještě 40 minut dokynout. Samozřejmě přikryté folií nebo sáčkem. Pak potřít rozšlehaným vajíčkem, mlékem nebo vodou a posypat hrubozrnnou solí, kmínem nebo mákem. Péci při 180 st. cca 15 minut. Nechat na mřížce vychladnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat