pondělí 8. srpna 2016

POLÉVKA Z PEČENÉHO KVĚTÁKU



Kupovala jsem květák s úmyslem uvařit z něho polévku. Většinou ji dělám nemixovanou. Dnes jsem se ji rozhodla trošku pozměnit a to nejen tím, že jsem květák spolu s česnekem pekla v troubě, ale i přidáním kokosové smetany. Tu používám spíše v klasické thajské kuchyni, ale této polévce dala jemnou netradiční chuť.
Ingredience:
1 květák
4 stroužek česneku
1 brambora
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžíce smetany
1,2 l hovězího vývaru
kmín, sůl


Květák rozlámeme na růžičky, česnek necháme ve slupce. Na pečící papír naskládáme květák a česnek, pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme drceným kmínem a opékáme v troubě asi 20 minut při 160 st. Mezitím na směsi oleje a másla restujeme 5 minut nakrájenou bramboru a poté zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Do polévky přidáme opečený květák a oloupaný česnek, provaříme, solí a pepřem a mixujeme. Přidáme kokosovou smetanu pro zjemnění.

Žádné komentáře:

Okomentovat