Parmazán a mák dohromady? Není problém, však Číňané tvrdí, že v každém jídlu je potřeba pocítit všechny chutě, aby byl pokrm energeticky vyvážený. Domácí brambory a červená řepa, BIO špaldová mouka, sýr Parmigiano Reggiano, máslo od volně pasoucích se krav (s vysokou dávkou vit. K2) a čerstvě namletý mák ...zaručují kvalitu .-)
Porcí:6
Čas: 60 minut
Ingredience:
400 g brambor
1 žloutek
150 g špaldové mouky
300 g červené řepy
50 g parmazánu
50 g máku
150 g másla
sůl, muškátový oříšek
Oloupanou řepu dáme péci do trouby při 200 st. do měkka. Brambory uvaříme ve slupce. Poté brambory a řepu nastrouháme a smícháme s ostatními ingredienci v hladké těsto, popřípadě přidáme mouku. Vytvoříme válečky a z nich nakrájíme plátky, které promáčkneme vidličkou. Gnocchi vaříme v osolené vodě než vyplavou. Podáváme polité máslem a posypané směsí parmazánu a máku.
Žádné komentáře:
Okomentovat