středa 10. srpna 2016

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S LISTOVÝM SALÁTEM A SÝROVÝMI KNEDLÍČKY



Pro inspiraci jsem zavítala na stránky Evy Francové. A protože jsem potřebovala trošku přebít tu sladkou chuť hrášku, servírovala jsem ji se sýrovými knedlíčky. A to bych nebyla já, abych zdraví ještě více nepodpořila. Dílky chlorofylu, který propůjčuje zelenou barvu, zvítězil dýňový olej. Třikrát hurá!
Ingredience:
500 g zeleného hrášku (čerstvý, mražený)
2 ks jarní cibulky
1/2 hlávky salátu
1 cibule
2 lžíce oleje
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce čerstvého sýru
sůl

knedlíčky se sýrem:
2 vajíčka
1/2 hrníčku pohankové krupice
1/2 hrníčku nastrouhaného sýru (mozzarella, parmazán)
1 lžička Nori vloček
sůl


Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, poté přisypeme hrášek s nakrájeným salátem, osolíme a ještě dalších 15 minut opékáme. Potom přilijeme vývar a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme 2 lžícemi čerstvého sýra.
Knedlíčky připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a tvarujeme kuličky. Pokud je hmota příliš lepivá, přidáme krupici. Vaříme v osolené vodě, dokud nevplavou.

Žádné komentáře:

Okomentovat