pondělí 22. srpna 2016

KOKOSOVÉ "BOUNTY" TYČKY


1 hrnek strouhaného kokosu
1/3 hrnku kokosového krému
1 lžíce medu 
1/2 lžičky vanilkové esence

čokoládová poleva:
4 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa
5 kapek vanilkové esence
1/3 lžíce medu

Kokos, krém smícháme a přidáme med (podle chuti). Pomocí pečícího papíru vytvoříme kvádr (asi 3 cm vysoký) a dáme ztuhnout do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Z kokosového oleje a kakaa připravíme polevu tak, že kokosový olej zahřejeme, odtavíme  a zamícháme kakao, med a esenci. Necháme vychladnout. Ztuhlý kvádr potom nakrájíme a ještě zmrzlý obalujeme v polevě. Uchováváme v lednici, protože kokosový olej by se při pokojové teplotě roztékal.

Inspirace: cukrfree.cz, upraveno



Žádné komentáře:

Okomentovat