čtvrtek 7. července 2016
ŠPENÁTOVO-TUŇÁKOVÝ KOLÁČ S FETOU
Inspirace od Katky Cvrkalové .-)
Těsto:
250 g špaldové mouky
100 g másla (já dala olivový olej)
150 g bílého jogurtu
1 vejce
špetka soli
Náplň:
1 velká konzerva tuňáka
1 zakysaná smetana
1 vejce
1 balíček sýra Feta (či jiný, např. balkánský ...)
1 balíček mraženého špenátu
sůl, pepř, tymián dle chuti
4 rajčátka na ozdobu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hmotu a necháme v lednici hodinu odpočinout. Mezitím rozmrazíme špenát a vymačkáme z něho přebytečnou vodu. Rozkvedláme vajíčko v zakysané smetaně, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem.
Těsto rozválíme a přemístíme do formy na quiche nebo dort. Navrstvíme špenát, tuňák a směs ze smetany a vajíčka, posypeme sýrem Feta.
Poklademe rozpůlenými rajčátky a pečeme při 165 st. cca 30 minut dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat