Na velký pekáč (asi 6 porcí):
500 g mletého hovězího masa
1/2 nakrájeného pórku
1 cibule
4 stroužky prolisovaného česneku
1 konzerva krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
2 velké hrsti nastrouhané cukety
10 brambor
200 ml mléka
1 zakysaná smetana
200 g sýru Gouda
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
koření dle chuti, např. Adžika, sůl, pepř, majoránka nebo tymián, libeček
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme vařit se solí do poloměkka . Mezitím na oleji osmažíme pórek s cibulí, přidáme česnek, a mleté maso. Potom přisypeme cuketu, rajčata a protlak.
V jiném hrnci do mléka přidáme mouku, přilijeme smetanu a rozkvedlaná vajíčka. Chvíli povaříme.
Do pekáčku dáme pečící papír, navrstvíme 1/2 množství brambor, přisypeme masovou směs a na to mléčnou omáčku. Navrch naskládáme zbylé brambory, posypeme sýrem a necháme péci při 170 st. asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat