Doufám, že se na mne Asiaté nebudou zlobit, když jsem Pak Choi použila pro tuto polévku. Většinou se používá jako salát nebo v polévce Pho či v Kimči. Jenže to by moje děti nejedli, tak jsem přistoupila k mixování. Chuť syrového Pak Choi připomíná naše zelí bílé a koupit ho můžete i pod názvy Chinese cabbage nebo Bok choy. U nás by se měl používat název čínské zelí, ale lidi ho často zaměňují se zelím pekingským. Obsahuje zejména vitamin C a A.
Na 4 porce:
2 ks Pak Choi
1/2 malé cukety
1 cibule
1,2 l zeleninového vývaru
1 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
2 lžíce pohankové mouky
drcený kmín, sůl
hrst nakrájeného domácího uzeného
Na směsi tuku osmažíme cibuli, cuketu a zelí. Okmínujeme a 5 minut zlehounka restujeme, poté zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Přilijeme horký vývar a vaříme do měkka. Podáváme s chlebem a uzeným.
Žádné komentáře:
Okomentovat