Z přípravy kvašené zeleniny mi zbylo půl hlávky červeného zelí. Ne a ne se už do kvašáku dostat. Tak šlo do hrnce. Sice košťálovou zeleninu používám standardně při přípravě polévek, ale z červeného zelí to byla premiéra. Chuť srovnatelná s ostatními příbuznými z rodu brukev, nicméně barvička ohromující ... i když moji 4leťáci ji moc nevěřili
pro 5 porcí:
1/2 hlávky červeného zelí
1 mrkev
1 cibule
1,2 l zeleninového vývaru
1 lžíce oleje + 1 lžíce másla
sů, drcený kmín
2 lžíce čerstvého sýra (žervé, Lučina...)
insprace z: www.kuechenchaotin.de
Na směsi oleje osmažíme cibulku, mrkev a poté i nakrájené zelí. Zalijeme horkým vývarem, okořeníme a vaříme do měkka, poté promixujeme se sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat