Rukolu jistě používáte do salátu, rizot nebo v kombinaci s rajčaty. A co takhle ji rozmixovat do polévky? Pokud máte typickou chuť rukoly rádi, není co řešit .-)
Rukola obsahuje vitamin C nebo beta karoteny. Mírně projímavého a močopudného účinku se může dosáhnou při pití odvaru z rukoly.
Na 4 porce:
1,2 l zeleninového vývaru
4 brambory
1 cibuli
hrst rukoly
2 lžíce čerstvého sýra (popř.Lučiny...)
2 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce oleje + 1 lžíce másla
sůl, drcený kmín
piniové oříšky na posyp
Na směsi tuku osmažit cibulku, poté přisypat brambory a restovat 5 minut. Přilít horký vývar, okořenit a vařit do měkka. Odstavit a promixovat. Zvlášť rozmixovat sýr s rukolou a vmíchat do polévky.
Žádné komentáře:
Okomentovat