Těsto:
100 ml mléka
90 g másla
2 vejce
50 g cukru
300 g hl. mouky
100 g polohr. mouky
špetka soli
20 g droždí
Krém:
250 ml mléka
1 vejce
30 g hl. mouky
100 g cukru (příště dám méně cukru, byl moc sladký)
2 žloutky
vanilkový lusk
brusinky nebo rozinky naložené v rumu
rum na potření po upečení
Ze všech surovin na přípravu těsta vypracujeme a necháme cca 1 hodinu vykynout.
Mezi tím si vytvoříme krém tak, že do mléka s vejcem postupně zašleháváme cukr s moukou a pomalu zahříváme za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustý krém. Necháme vychladnout.
Do dortové formy na dno vložíme pečící papír a na to vytvarujeme z části těsta placku.
Ze zbylého těsta vyválíme placku jako na závin a potřeme ho krémem a poklademe brusinkami. Zamotáme jako štrudl a nakrájíme 10 dílů po 4 cm. Šnečky klademe do dortové formy kolmo a necháme 20 minut dokynout. Poté pečeme při 160 st. cca 20-25 minut. Horké potíráme rumem (popř. s cukrem)
Žádné komentáře:
Okomentovat