čtvrtek 28. července 2016

CUKETOVÝ CHLEBÍČEK S RICOTTOU A TYMIÁNEM


inspirace z: www.tastejourney.cz, resp. Waitrose


175 g másla (příště dám pouze 110 g)
175 g cukru
3 velká vejce
100 g sýru Ricotta
250 g nastrouhané cukety
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 jedlé sody
125 g hl. mouky
85 g hr. mouky
2,5 g
špetka soli
2 citróny
hrst citrónového tymiánu
5 lžic moučkového cukru


Vše ingredience necháme při pokojové teplotě, zejména vajíčka. Ušlehat máslo s cukrem a potom přidáme i vajíčka. Dále přidáme ricottu a směs mouky s práškem do pečiva a jedlou sodou. Nakonec přidáme kůru ze 2 citrónů (část necháme na ozdobení), nastrouhanou cuketu, polovinu množství tymiánu a v mixéru mírně promíchat. Směs přemístíme do formy na biskupský chlebíček, který je vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 st. asi 60 minut.
Po upečení nechat vychladnout na mřížce. Citronovou polevu umíchat z moučkového cukru, šťávy z jednoho citrónu a trochou tymiánu. Polévat vychladlý chlebíček, posypat nastrouhanou kůrou a ozdobit lístky tymiánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat