neděle 14. května 2017

ZAPEČENÉ BRAMBORY S GORGONZOLOU A SALÁTEM


600 g brambor
2 mrkve
200 g gorgonzoly
1 velká cibule
česnekové máslo
drcený kmín
drcený sušený rozmarýn
sůl
olej

Oloupané brambory a mrkev nakrájíš na stejně velké kusy. Dáš je do mísy a zaliješ asi dvěma lžícemi oleje, posypeš kmínem, rozmarýnem a solí. Promíchej a přendej na pekáč vyložený papírem.  Peč asi 30 minut na 200°C doměkka.

Oloupanou cibuli překroj na půl a následně na plátky. Rozpal pánev a na kapce oleje restuj do hněda. Gorgonzolu nakrájej na kostičky. 
Do hotové cibule přidej pečené brambory, sýr a česnekové máslo. Vše promíchej.


Na salát
1/2 ledového salátu
1 salátová okurka
8 cherry rajčat
150 g zakysané smetany
1 lžíce oleje
1 lžíce sedmi-bylinného octa (obyč)
bylinková sůl
1 lžička hořčice s křenem
1 lžíce vody
Zeleninu omyj. Nakrájej na jemné plátky a nudličky. V hrnku rozmíchej smetanu, olej, ocet, sůl, hořčici a vodu. Pokrájenou zeleninu důkladně promíchej se zálivkou a podávej k bramborům. 

Doba přípravy 45 minut
Počet porcí 3-4



Inspirace: http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat