sobota 3. září 2016

VÝTEČNÉ RAW HRABĚNČINY ŘEZY


Co dělat takto večer, když vám nevyšel plán, na který jste se těšili týden? Loupat ořechy a strouhat jablka! JO! Vězte, že tuto RAW záležitost nebudete připravovat naposledy. Jemňoučký korpus z kešu, mandlí a datlí, jablečná náplň z jablíček, skořice, kokosového oleje a vlašských ořechů ... a hlavně, recept od Zuzky Lužné ... výsledek zaručen!

Čas:  1/2 hod
Počet porcí: 
Ingredience:
korpus:
150 g kešu
100 g mandlí
100 g datlí + 150 ml vody

jablečná náplň1. část:
8 jablek
1 lžíce skořice
8 lžic kokosového oleje
šťáva z 1 citrónu

jablečná náplň 2. část:
5 jablek nastrouhaných nahrubo
šťáva z 1/2 citrónu
3 lžíce medu
50 g vlašských ořechů

kokosová drobenka:
200 g strouhaného kokosu
2 lžíce medu a 1 lžíce skořice (nebo lépe 2 lžíce kokosového cukru)

Kešu s mandlemi umixujte, musí trošku pustit tuku, aby z toho byla taková trošku matlavá hmota. Potom datle promixujte s vodou a vše smíchejte s ořechovou směsí a vtlačte na dno misky.

8 oloupaných jablek rozmixujte se skořicí a olejem dohladka a vmíchejte citrónovou šťávu. Tuto hmotu navrstvěte na ořechovou. 

5 jablek nastrouhaných nahrubo smíchejte s medem a citrónovou šťávou a přimíchejte ořechy. Opět navrstvěte na předešlou jablečnou náplň.

Kokosovou drobenku připravíte pečlivým promixovaním kokosu s medem nebo cukrem. Kokos musí pustit tuk. A touto drobenkou posypte dezert.

Dejte ztuhnout do mrazáku a potom uchovávejte v lednici.





Žádné komentáře:

Okomentovat