Co dělat takto večer, když vám nevyšel plán, na který jste se těšili týden? Loupat ořechy a strouhat jablka! JO! Vězte, že tuto RAW záležitost nebudete připravovat naposledy. Jemňoučký korpus z kešu, mandlí a datlí, jablečná náplň z jablíček, skořice, kokosového oleje a vlašských ořechů ... a hlavně, recept od Zuzky Lužné ... výsledek zaručen!
Čas: 1/2 hod
Počet porcí:
Ingredience:
korpus:
150 g kešu
100 g mandlí
100 g datlí + 150 ml vody
jablečná náplň1. část:
8 jablek
1 lžíce skořice
8 lžic kokosového oleje
šťáva z 1 citrónu
jablečná náplň 2. část:
5 jablek nastrouhaných nahrubo
šťáva z 1/2 citrónu
3 lžíce medu
50 g vlašských ořechů
kokosová drobenka:
200 g strouhaného kokosu
2 lžíce medu a 1 lžíce skořice (nebo lépe 2 lžíce kokosového cukru)
Kešu s mandlemi umixujte, musí trošku pustit tuku, aby z toho byla taková trošku matlavá hmota. Potom datle promixujte s vodou a vše smíchejte s ořechovou směsí a vtlačte na dno misky.
8 oloupaných jablek rozmixujte se skořicí a olejem dohladka a vmíchejte citrónovou šťávu. Tuto hmotu navrstvěte na ořechovou.
5 jablek nastrouhaných nahrubo smíchejte s medem a citrónovou šťávou a přimíchejte ořechy. Opět navrstvěte na předešlou jablečnou náplň.
Kokosovou drobenku připravíte pečlivým promixovaním kokosu s medem nebo cukrem. Kokos musí pustit tuk. A touto drobenkou posypte dezert.
Dejte ztuhnout do mrazáku a potom uchovávejte v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat