sobota 11. června 2016

Rybí nákyp

 RYBÍ NÁKYP 🐟






350 g rybího filé
1/2 pórku
500 g uvařených a rozmačkaných brambor
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce pohankové mouky
1 stroužek česneku
20 g másla
1,5 hrnku mléka
muškátový oříšek, sůl, bobkový list, nové koření, pepř, petrželka
citrónová kůra

Do hrnce vložíme rybí filé a zalijeme 1 hrníčkem mléka, přidáme nakrájený pórek, bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek, špetku citrónové kůry a sůl. Povaříme cca 20 minut do změknutí ryby. Na pánvičce na másle osmažíme nakrájenou jarní cibulku, česnek a přidáme zbytek mléka, dále přecezené mléko, v kterém se vařila ryba a zaprášíme moukou a osolíme. Chvíli povaříme. Do zapékací mísy naskládáme rybu, přelijeme  mléčnou omáčkou a navrch naskládáme rozmačkané uvařené brambory. Pečeme při 160 st. cca 20 minut, dokud brambory nebudou zlatavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat