Ingredience
Na korpus
130 g povoleného másla
50 g cukru moučka
200 g hladké mouky
Na náplň
125 g smetanového sýru
1/2 hrnku cukru krupice (hrnek o objemu 250ml)
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
2 žloutky
1 smetana ke šlehání 33%
1 vanilkový lusk
Na zdobení
maliny nebo jiné ovoce dle chuti
cukr moučka na poprášení
Inspirace: peknevypecenyblog.cz
Z másla, cukru a mouky uhnětu ručně těsto. Jakmile je hladké, vytvaruji ho do válečku a v potravinářské fólii ho nechám 15 minut odpočinout v lednici.
Připravím si 4 formičky na tartaletky (průměr 12 cm). Těsto vytáhnu z lednice a nakrájím ho asi na půlcentimetrové plátky a vyložím jimi tartaletkové formičky, těsto musí být i po stranách. Poté je dám na 30 minut do mrazničky.
Troubu předehřeji na 180 °C. Po 30 minutách, propíchám jednotlivá těsta vidličkou, vyložím pečícím papírem a zasypu fazolemi, takto peču 15 minut. Po vytažení z trouby odstraním fazole i papír a peču dozlatova dalších 8-10 minut. Mezitím si připravím náplň – sýr, cukr, kukuřičný škrob a zrníčka z vanilkového lusku vyšlehám dohladka. Přidám vejce, žloutky a zašlehám smetanu. Jakmile je korpus připraven, vytáhnu ho z trouby a opatrně naliji směs na korpusky. Teplotu trouby snížím na 150 °C a takto peču dalších 40 minut. Poté vypnu troubu, otevřu dvířka a v ní pak nechám tartaletky ještě dalších 10 minut. Pak je nechám vystydnout na mřížce a poté dám vychladit do lednice. Před podáváním je nazdobím ovocem a popráším cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat