Ingredience na 3vrstvý dort o velikosti dezertního talíře (6 porcí):
bílky ze 4 malých vajíček (nebo 2 velkých)
100 g cukru krystal
1 lžíce kukuřičného škrobu
Náplň:
2 šlehačky a ovoce
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny (neohýbají se špičky na metle) a přišleháme škrob.
Na pečící papír obreslíme talíř - 3x, otočíme papír a nanášíme ušlehanou pěnu do 3 kruhů.
Troubu si předhřemjeme na 180 st., vložíme plech s nanešenou pěnou a snížíme na 110 st. Sušíme v troubě asi 3 hodiny. Potom jen pootevřeme dvířka trouby, vložíme do otvoru vařečku a otevřeme, až budou korpusy vychladlé.
Potom dáme na jeden korpus ušlehanou šehačku, poklademe ovoce, na to trošku šlehačky, aby následující korpus držel a pokračujeme podle fantazie .-)
Na 48 ks malých(průměr hrnicku) potřeba 440 g cukru a 400 g bílků. Jeden bílek cca 40 g.
OdpovědětVymazat