neděle 13. listopadu 2016

ITALSKÉ LASAGNE


12 ks syrových lasagni
350 g mletého masa
1 mrkev
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 l pasírovaných rajčat
olivový olej
sůl, pepř, provensálské bylinky

bešamel:
250 ml mléka
25 g másla
25 g mouky
sůl, pepř, muškátový oříšek

100 g parmazánu

Lasagne uvaříme podle návodu. Když jsou uvařené, tak je rozprostřeme mezi utěrky.

Na oleji orestujeme cibulku, nastrouhanou mrkev, nakrájený řapíkatý celer. Poté přidáme maso. Až s maso zatáhne přilijeme propasírovaná rajčata, osolíme a opepříme. Necháme lehce probublávat nejméně 1 hodinu.

Bešamel si připravíme tak, že rozpustíme máslo, přisypeme mouku a poté za stálého míchání metličkou přilíváme mléko. Necháme provařit, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný oříšek.
Bešamel potom přimícháme do rajčatové směsi.

Do pekáčku dáme směs, potom těstoviny, na to opět směs a postrouháme parmezánem. Potom zase těstoviny, směs, parmazán. Nakonec těstoviny, směs a parmazán. 
Pečeme při 200 st asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat